Om bygget

Ved utviklingen av Campus Kristiansund har man vektlagt byggenes og rommenes form basert på funksjoner og innbyrdes flyt. Det er et material- og konstruksjonsvalg som har underbygget gode by- og landskapsrom i en kontekst som understøtter Kristiansund sin særegenhet. Ikke minst kommer dette til syne ved valg av inndeling-, materialitet- og fargevalg i fasader.

Dette har gitt et godt utgangspunkt for etablering av en arena for utdanning, innovasjon, næringsutvikling, og ikke minst by- og samfunnsutvikling.   

Tomten har unik beliggenhet på kaikanten rett ved kollektivknutepunktet for både båt og buss i Kristiansund. Byggene er formet som by-kvartaler som glir inn i dagens bystruktur, med utadvendte funksjoner på gateplan, nye allmenne torg og plasser ned mot sjøen. Dette gir vitalitet og nytt liv til området, og åpner opp og bringer flere mennesker sammen og skaper ny aktivitet. Ikke minst vil det nye torget på sørsiden bli et attraktivt og solrikt torg for felles glede.

Første byggetrinn har en lagdeling med et «bygulv» - 1. etasje er åpent for publikum med et stort atrium, restaurant, kafe, pizzeria, auditorium og møtesenter tilgjengelig for byggets brukere og byens befolkning. 2. etasje består av «Campusnavet» med fellesfunksjoner, innovasjonsmiljø og teknologibedrifter. Videre oppover i bygget kommer utdanningsinstitusjonene, med høgskole- og fagskoletilbud. I de øverste etasjene holder fylkeskommunal tannhelseklinikk til, sammen med offentlige og private bedrifter.

Setter farge på byen

Fargene på bygget representerer tre ting. For det første at Campus Kristiansund ikke er én aktør alene, men mange organisasjoner samlet i et felles miljø for å utvikle framtiden vår. For det andre vil fargene stå i stil med fargepaletten til den polykrome by, som er varemerket til Kristiansund. Og for det tredje spiller vi på fargene i FN sine 17 bærekraftsmål.

Campus Kristiansund er bygd i moderne stil. Som all arkitektur representerer den sin egen tid, og skaper sin egen historie. Inspirasjonen er hentet fra Kristiansundsfargene, det litt røffe havnemiljøet som også er typisk for Kristiansund og klippfisk: trekantene i dekoren på fasaden og i logoen tar igjen formen på et klippfiskflak.

Bærekraft i alle ledd

Bærekraftig utvikling er et gjennomgangstema. Bygget har tre i fokus, og byggets konstruksjoner er oppsatt i massivtre. Dette kommer tydelig frem i atriet med sine spenstige trappe- og brokonstruksjoner og spilekledde vegger.

Energieffektivitet er ivaretatt gjennom varmevekslere med sjøvannsinntak fra havnebassenget og solceller på taket. Bygget har energiklasse A, og er det første bygget i regionen som oppnår BREEAM Excellent-sertifisering. Det er videre innarbeidet flere bærekraftstiltak, som blant annet tilrettelegging for bruk av sykkel, ombruk av møbler og matsvinnprosjekt.

Veien videre

Vi ser frem til å løfte frem de to neste byggetrinnene. Det kommer hotell syd for dagens oppførte bygg, hvor driften vil være i regi av Strawberry. Areal på ca. 9.000 m2.

Det kommer også et nytt by-kvartal nord for dagens bygg. Kvartalet planlegges med fire bygningskropper rundt et åpent atrium/park i midten. Areal på ca. 20.000 m2.

Utbyggerne

Devoldholmen Utvikling Holding AS (DUAS) er ansvarlig for utvikling og utbygging av Devoldholmen i Kristiansund. DUAS, med datterselskaper, eies 50/50 av Bane NOR Eiendom AS og Fosnagaten 12 AS – RELOG AS/Reitan Eiendom AS.

DUAS har datterselskapene Campus Kristiansund I, II og III (CKI, II, III) referert til de tre byggetrinnene.

Videre eier CKI en andel av Campus Kristiansund Drift AS som ivaretar videreutviklingen av Campus-begrepet og Campus-navet.